Iklan Nuffnang

Pastikan korang tak ketinggalan artikel blogger ini. Tunggu apa lagi,mari langgan dan setiap artikel yang baru automatik dihantar ke emel.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ahad, Oktober 03, 2010

Tutorial Pasang NGage 2.0 untuk Nokia S60 v3

 






Pasti ramai orang kat luar sana cemburu dengan permainan baru yang dikeluarkan oleh Nokia khas untuk pengguna telefon symbian v3. OS9.X.
Bukan semua model hp symbian v3. OS9.X support aplikasi Ngage 2.0 untuk bermain game yang betul2 kawwww ni!! Argghhh. jeles2.. takpe. ni penyelasaian untuk mslh korang ( Khas untuk pengguna nokia N73)..


p/s - Pengguna hp s60 v3 OS9.1,9.2 dan juga 9.3 yang lain boleh cuba toturial ni. Gtau saya klu boleh main kt hp korng...


1. Hack Hp korang terlebih dahulu!! Kenapa? sebab aplikasi dan games n-gage ni dah crack. N73 tk kn trima fail atas dasar keselamatan/virus. so korang msti hack dlu hp korng. cmne hack?

2. Instal Drakkarious,tapi sebelum tu set time kt hp korng ke 15/5/2007. klu korng tk ubah,klua error yg mnjukkn sijil Drakkarious telah tamat tmpoh dan installation gagal.
Download kt sini--> Drakkarious Hack
Password  Rar    --> semekar 

3. time nk instal tu,korang dibg pilihan. pilih Pre-FP 1,igt tu. jgn plh FP 1,continue smpilah installation selesai.

4. Drakkarious ni akan instal
-CapsOn
-CapsOff
-HelloCarbide
-X-plore

5. Ini langkah penting,so ikut arahan dengan betul.
--->Buka X-plore dan tekan '0',tik 4 kotak. jgn kosongkn tanda klu dah mmg kotak tu ditanda.
--->Tanpa menutup X-plore,korang swith menu dan buka program hellocarbide.
--->Dalam hellocarbide tu,tekan options dan plh 'Menu1' dan jawab 'Yes'
--->Pergi balik kepada program X-plore,xtract installserver.exe dan CProfDriver_SISX.ldd dari drive c:\hack.rar ke c:\sys\bin.
--->Restart Hp korang.

6. korang dah berjaya Hack HP N73 korang,so pasni boleh la instal apa2 program tanpa masalah. yayy!!.

7. ops...lupa lak pasal N-gage tu. hehee.. camni,
--->Download N.Gage kt sini

--->Dalam rar ni ada 3 fail iaitu Ngage Installer,Ngage Path dan Ngage AutoStart. Instal Ketiga-tiga program ni dalam memori hp.

8. First instal Ngage Installer.

9. Pastu instal plak Ngage AutoStart

10. Last,instal Ngage Path,path ni supaya N73 korang boleh main games2 untuk N-Gage 2.0 ni.

11. So,korang dah hack. Dah instal aplikasi Ngage 2.0 untuk bermain game. so mana game nye?? klu korang nk,download games2 N-Gage 2.0 ni kat artikel aku yang lain.

12. Masalah2 yang selalu ada tme korang bermain games N-gage
-->Out of memory - Free Some Ram hp korang,tutup mana2 aplikasi yg xpkai or restart hp korng.
-->Games Error - Firmware hp korng perlu di update kn. update guna Nokia updater.
-->0wh,puas hati!!!! saya berbesar hati menolong.

 Selamat Bermain........

Tip nk pasang drakkaious installer.

1. tukar tarikh hp ke 15.5.2007

2. time instal ada plhan plh Pre-FP1 atau FP1. klu slh tanda. instal kn gagal.

3. ni senarai handphone Pre-FP1 dan FP1

Pre-FP1
Nokia N77,Nokia E61i,Nokia N93i,Nokia N91 8Gb,Nokia E62,
Nokia E50,Nokia 5500,Nokia N93,Nokia N73,Nokia N80,Nokia N71
,Nokia N92,Nokia E70,Nokia E60,Nokia E61,Nokia 3250,Nokia

FP1
Nokia 6124c,Nokia N82,Nokia N95-3 NAM,Nokia E51,Nokia N95 8GB,
Nokia N81,Nokia N81 8GB,Nokia 6121c,Nokia 6120c,Nokia 5700 Express Muzik,
Nokia 6110 Navigator,Nokia E90 Communication,Nokia N76,Nokia 6290,
Nokia N95,Nokia 5320 Xpress Muzik,Nokia N78,Nokia N96,Nokia 6210 Navigator,
Nokia 6220C.

Tip
contohnya hp korang model N73,N73 tu termasuk dalam Pre-FP1. so time instal Drakious. tandakan Pre-FP1. jgn tanda Fp1 or tanda kedua2nya sekali.


1 komen:

warisan pujangga berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
 
DreamHost Uptime