Iklan Nuffnang

Pastikan korang tak ketinggalan artikel blogger ini. Tunggu apa lagi,mari langgan dan setiap artikel yang baru automatik dihantar ke emel.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Isnin, November 15, 2010

Earnings nuffnang aku dah RM 2000 lebih??????????

wah, memang xsangka pendapatan aku melalui nuffnang boleh sampai Rm 2000. Masyuk la aku kali ni, hahahahaaa....... korang jangan jeles! nak tgok screenshot sebagai bukti? meh tengok kt bawah ni :


hehe,sebenarnya tu gambar tipu jek. aku bru jek 2 bulan join nuffnang ni. tak logik la kalau dah boleh dapat earnings sampai camtu. =)
Artikel kali ni aku nk aku nak perkenalkan korang dengan satu lagi Addon Firefox yang menjadi kegemaran aku sampai sekarang which is Firebug! Web developer suka pakai benda ni sebab boleh cek kesalahan HTML, CSS dengan cepat dan live depan mata! Jom kita try! aku dapat idea ni dari http://www.munzirshafie.com =),toturial sepenuhnya dari dia... thaks!

Step 1

First sekali, korang install dulu Firebug ni kat FF korang. [Firebug]. Lepas install restart FF untuk activate addon ni.

Step 2

Ni aku buat contoh pakai earning nuff aku ye. Baru semangat sikit korang nak belajar..hehe

Step 3

Then korang highlightkan kat earning tu. Then, right klik, pilih Inspect Element. Boleh refer gambar kat bawah kalo tak paham


Step 4

Pastu akan keluar satu box kat belah bawah browser korang ye. Jangan buat-buat terkejut plak. Ikut arahan cam dalam gambar kat bawah ni.


Step 5

Ha, part ni paling best. Sesi menipu dengan jayanya. Setiap apa yang korang tukar, tak kira la nombor ke tulisan ke akan bertukar dengan live depan mata korang.


Step 6

Finally jeng jeng jeng! Adala bukti untuk korang buat screenshot untuk letak dalam blog pasal earning Nuffnang korang. Best kan kalau jadik betul-betul? Heeeee.......


Selesai! hahaa.. best tak idea ni???? korang try la...=)

1 komen:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
 
DreamHost Uptime