Iklan Nuffnang

Pastikan korang tak ketinggalan artikel blogger ini. Tunggu apa lagi,mari langgan dan setiap artikel yang baru automatik dihantar ke emel.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Khamis, September 30, 2010

Step mudah untuk korang withdraw duit dari akaun Paypal ke akaun bank



Ramai yang keluarkan duit dari akaun paypal terus ke kad kredit/debit masing-masing. sekarang korang dah boleh keluarkan duit dari akaun paypal korang terus ke akaun bank korang! macam mana? meh tengok step-step ni. bukan susah pon,senang jek.

Sebelum tu nk gtau la info ckit,masa yang diambil untuk duit Paypal masuk ke akaun bank diantara 2-3 hari waktu bekerja.Kalau baki duit didalam akaun Paypal korang lebih RM400,korang tak akan dicas.Tapi kalau kurang,korang akan dicas RM3.00.



1) Login masuk ke akaun Paypal korang
2) Klik pada tab Withdraw
3) Korang akan dapat lihat seperti gambar diatas
4) Klik pada Withdraw to your bank account


5)Masukkan jumlah wang untuk korang keluarkan dibahagian Amount.Sebagai contoh,jika baki wang korang di Paypal USD50.00,korang hanya perlu masukkan jumlah korang nk keluarkan.
6)Sila linkkan no akaun bank korang dibahagian To.Klik pada Add bank account 
7)Jika korang sudah berjaya linkkan akaun bank korang,korang hanya perlu klik pada Continue dan tunggu payment progress dalam masa 2-3 hari.





8)Untuk section ini,korang perlu mengisi kesemua data yang diminta.
9)Untuk MEPS bank routing code,mungkin ramai yang keliru.Jangan risau,korang klik saja pada Details 
10)Korang copy sahaja code yang diberi mengikut akaun bank korang tu di MEPS Bank Routing Code 
11)Selesai mengisi kesemua data yang diminta dan korang yakin benar semua data yang diisi itu adalah benar,klik pada Continue

Ni lak MEPS Bank Routing Code untuk rujukan korang :
Bank Name MEPS Bank Routing Code
AFFIN BANK BERHAD PHBMMYKL
ALLIANCE BANK MALAYSIA BERHAD MFBBMYKL
AMBANK BERHAD ARBKMYKL
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD BIMBMYKL.
BANK KERJASAMA RAKYAT BERHAD BKRMMYK1
BANK MUAMALAT BERHAD BMMBMYKL
BANK OF AMERICA BOFAMY2X
BANK SIMPANAN NASIONAL BSNAMYK1
CIMB BANK BERHAD CIBBMYKL
CITIBANK BERHAD CITIMYKL
DEUSTCHE BANK DEUTMYKL
EON BANK BERHAD EOBBMYKL
HONG LEONG BANK BERHAD HLBBMYKL
HSBC BANK MALAYSIA BERHAD HBMBMYKL
MALAYAN BANKING BERHAD MBBEMYKL
OCBC BANK (M) BERHAD OCBCMYKL
PUBLIC BANK BERHAD PBBEMYKL
RHB BANK BERHAD RHBBMYKL
STANDARD CHARTERED BANK MSIA BHD SCBLMYKX
THE ROYAL BANK OF SCOTLAND BERHAD (RBS) ABNAMYKL
UNITED OVERSEAS BANK UOVBMYKL


Selesai pon,hehe... kalau korang rasa tutorial aku bg ni berguna. ucap la tinkiu,kalau tk.lain kali aku improve lagi content yang ada dalam blog aku ni. =)

0 komen:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
 
DreamHost Uptime